oddíl kuželek

SK Podlužan prušánky

banner

Kvalifikace kraje mužů a seniorů, pohár ČKA ženy

Holky pohár leden 2023 zmenšené

Tento víkend 7.-8.ledna se hrály kvalifikace kraje mužů (Mistřín) a seniorů (Ratíškovice) plus jedna historická událost k tomu a tou bych chtěl začít.

Ve středu 4.ledna měl náš kuželkářský oddíl takovou malou premiéru. Poprvé v naší historii se dalo dohromady samostatné družstvo žen, které se zapojilo do vyřazovací soutěže Poháru ČKA. Náš čtyřčlenný tým ve složení: Alena Kristová, Sára Zálešáková, Jitka Šimková, Štěpánka Vytisková a náhradník Anička Poláchová v prvním zápase změřil své síly se Sokolem Husovice , který je několikaletým účastníkem 2.ligy.

První zápas doma nakonec holky ve skvělé atmosféře s domácími fanoušky v zádech nešťastně prohrály 0-6 ( 3,5-12,5) - 53 kolků.  Soupeřkám, jak se u nás říká, to padalo až se jim z toho hlava kroutila .  Odveta se zase vydařila našim holkám - vítězí  v poměru 1-5 ( 5 -11) +61.  Ale výhra nám na postup už nestačila,  kdy při součtu obou utkání 5-7 ( 14,5-17,5)  postupují do 2.kola Husovice. Ale i tak děkujeme děvčatům za skvělou reprezentaci a myslím , že příští rok do toho půjdou znovu. 

V sobotu 7.ledna se na Ratíškovické kuželně konala kvalifikace kraje seniorů . A naši borci byli vidět.  S 39 kuželkářů, kteří se kvalifikace zůčastnilo ,se Pavel Flamík náhozem 562 kuželek umístil na skvělém 2. místě, Pepa Toman hodil 532 a obsadil pěkné 5. místo a Zdeněk Hosaja 531 kuželek skončil na hezkém 6. místě. Chlapi měli hrát čtyři, ale Tonda Pihár ulehl s chřipkou, škoda. Všichni tři naši kuželkáři si nakonec s přehledem vybojovali postup na mistrovství kraje, který se bude hrát u nás v sobotu 28.ledna. Uvidíme tedy, jestli naši senioři využijí domácího prostředí a zabojují o postup na mistrovství ČR který se bude konat 13.-14. května v Šumperku.  Konečné výsledky 

Muži svou kvalifikaci hráli 8.ledna v Mistříně. Od nás jelo na skvěle připravenou kuželnu sedm našich zástupců. Celou kvalifikaci, které se účastnilo 56. kuželkářů ,vyhrál nádherným  náhozem 638 kuželek náš David Machala . Dále Martin Procházka 601 kuželek a skvělé páté místo a Lukáš Hlavinka 585 pěkné 9. místo. Všichni tři postupují na mistrovství kraje, které se bude konat 29. ledna na kuželně v Rosicích. Velkou smůlu měl Honza Zálešák, který i když mu po dohrání na ukazeteli svítilo 0 chyb a 576 kuželek, nakonec o 3 kuželky skončil na 14. nepostupovém místě. Další naši se umístili takto : 21. místo Martin Tesařík 563 kuželek ,32. místo Aleš Zálešák 548 kuželek a 49. místo Zdeněk Zálešák 524 kuželek. Konečné výsledky 

Děkujeme všem  za skvělou reprezentaci našeho kuželkářského oddílu.